Midglas coulant met eigen risico mkb’ers

Interview door AM met Jurgen Quaars over de vernielingen na de ingang van de avondklok op zaterdag 23 januari.

Jurgen Quaars van Midglas glasverzekeraar is door AM geïnterviewd over de vernielingen na de ingang van de avondklok op zaterdag 23 januari. Verschillende gemeenten in Nederland waren het doelwit van demonstraties, protesten en rellen. Benieuwd naar de kijk van Midglas glasverzekeraar hierop en hoe er met de schade wordt omgegaan? Lees hier het interview.

Glazen iglo Eindhoven zwaar beschadigd door rellen: Midglas coulant met eigen risico mkb’ers

Verschillende gemeenten in Nederland waren na de ingang van de avondklok op zaterdag 23 januari het doelwit van demonstraties, protesten en rellen. De schademeldingen van vernielingen aan ruiten druppelen sindsdien binnen bij glasverzekeraar Midglas. Directeur Jurgen Quaars heeft er geen goed woord voor over. “Blijf van het bezit van ondernemers af die het al zwaar hebben.”

Door Alexandra Meijer

Vernielingen zijn altijd vervelend, maar hier zit meer gevoel achter. Klopt dat?

“Bij vandalisme worden vaker ruiten ingegooid en dat zijn we echt wel gewend. Als we beelden op het nieuws of op social media zien, herkennen we vaak panden van klanten. We hebben immers meer dan 800.000 verzekerde risicoadressen in de boeken. De boosheid zit nu in het feit dat hiermee onze trouwe horecaondernemers en mkb-relaties worden getroffen die al enorm worden geraakt door corona.”

Hebben jullie eerder zoiets meegemaakt?

“We maken wel andere relletjes mee, bijvoorbeeld grote voetbalrellen waarbij we forse schade hebben. Maar dat voelt heel anders dan dit.”

Hoe groot is de schade?

“Uit verschillende steden zijn meldingen ontvangen en ze komen nog steeds binnen. Er zitten wel een aantal forse schadebedragen tussen. Het zijn niet de aantallen die we bij de jaarwisseling gewend zijn, want daarbij zie je dat er door het hele land vuurwerk wordt afgestoken. Maar de impact is groter. Het doet gewoon pijn om te zien dat ondernemers die al geraakt worden nu nog een keer het doelwit zijn.”

Om welke bedragen gaat het?

“Dat is lastig in te schatten. Op het 18 Septemberplein in Eindhoven hebben we een glazen iglo verzekerd. Daar hebben ze een partij stenen op gegooid. Dat zijn vaak enorme schades, omdat het om een groot aantal ruiten gaat. Wij zijn als nichespeler vaak betrokken bij maatwerk. Panden worden bij ons met name verzekerd als het geen standaardglas is, dus die kosten zijn veel hoger.”

Gaat Midglas hier dan ook coulanter mee om?

“Ja. Wij kijken van geval tot geval. Eigen risico’s zullen we voor mkb-relaties niet in rekening brengen. Ook met niet verzekerde herstelkosten zullen we coulant omgaan. Wij willen onze betrokkenheid op deze manier tonen en laten deze ondernemers niet in de kou staan.”

Vacature Voorzitter Raad van Commissarissen

Vacature Voorzitter Raad van Commissarissen

22/06

Vacature
Lees verder
Betrokken Ondernemers Breda

Betrokken Ondernemers Breda

04/05

Lees verder

De Goudse neemt belang in Midglas glasverzekeraar en De Glaslijn

06/04

Persbericht

Lees verder
Meer nieuwsberichten