De Goudse neemt belang in Midglas glasverzekeraar en De Glaslijn

Persbericht

Ondernemersverzekeraar De Goudse Verzekeringen verstevigt haar marktpositie met een voorgenomen participatie van 35% in glasverzekeraar Midglas. Midglas is, met een omzet van EUR 16 mln. (2022) marktleider in deze specifieke niche. Naast de verzekeraar maakt ook facilitair dienstverlener De Glaslijn, met een omzet van 11 mln. (2022), onderdeel uit van de beoogde transactie. De voorgenomen participatie in dit bedrijf bedraagt eveneens 35%.

Midglas glasverzekeraar heeft de afgelopen zes jaar een transformatie doorgemaakt van verzekeraar tot een bedrijf waar steeds meer de focus ligt op directherstel. Dit, in combinatie met de strategische keuze om onderscheidend te zijn op kwaliteit in plaats van prijs, heeft geleid tot een forse groei van omzet en resultaat. Midglas is daarmee uitgegroeid tot marktleider in de nichemarkt van glasverzekeringen. Het productaanbod richt zich op een brede klantengroep: van woningcorporaties tot MKB-bedrijven, woonhuizen en specifieke opstallen. Distributie vindt plaatsvia het volmachtkanaal en onafhankelijke adviseurs.

“De participatie is een waardevolle aanvulling op de strategie van De Goudse.”, aldus Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van De Goudse. “Midglas is een gespecialiseerde nicheverzekeraar in een segmentdat heel goed aansluit bij de core business van De Goudse.De combinatie met de propositie van schaderegisseur De Glaslijn, die ook als zelfstandige dienstverlening in de markt wordt aangeboden, is daarnaast van belangrijke meerwaarde.”

Jurgen Quaars, algemeen directeur van Midglas: “Met De Goudse verwelkomen wij een ondernemend familiebedrijf als aandeelhouder. Onze ambitie en kernwaarden komen overeen. De onlangs verworven positie als ‘herverzekeraar’ voor andere primaire verzekeraars op de Nederlandse markt was al een mooie stap voor Midglas.Met de participatie van De Goudse kunnen wij onze marktpositie nog verder uitbreiden.”

In overeenstemming met de verkoopovereenkomst worden verdere financiële details over de transactie niet bekendgemaakt.

De participatie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank. Midglas en De Glaslijn blijven werkzaam vanuit hun kantoren in Breda.

Over De Goudse
De Goudse is een allround verzekeraar met een jaarlijkse omzet van € 963 miljoen en zo’n 1500 werknemers. Sinds het bedrijf in 1924 is opgericht is het altijd een familiebedrijf gebleven. Geert Bouwmeester, kleinzoon van de oprichter, is nu bestuursvoorzitter. De Goudse heeft een sterke focus op ondernemers. Al vele jaren specialiseert het bedrijf zich in verzekeringsoplossingen voor bedrijven en in levens-, expat- en reisverzekeringen. De Goudse gelooft in de kracht van onafhankelijk advies en werkt met een landelijk netwerk van onafhankelijke adviseurs, die als geen ander in staat zijn het beste advieste leveren aan hun relaties.Meer informatie over De Goudse is te vinden op de website van het bedrijf via www.goudse.nl.

Over Midglas
Midglas glasverzekeraar is de grootste glasverzekeraar van Nederland. Inmiddels bestaat deze specialist 110 jaar. Midglas heeft zich sinds 2016 ontwikkeld van een pure glasverzekeraar tot een full-service organisatie. Sinds 2000 worden glasschades via haar partner De Glaslijn, een 24/7 landelijk opererende facilitair dienstverlener in glas, afgewikkeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Victorine Hollaers, communicatie Midglas, 06 28 49 85 44, victorinehollaers@midglas.nl
Carien Vleeskruijer, woordvoerder De Goudse, 06 21 54 46 31, cvleeskruijer@goudse.com

Bloemen na opzegging langstlopende polis

Bloemen na opzegging langstlopende polis

22/03

Lees verder
Midglas zet in op AI samen met AethiQs

Midglas zet in op AI samen met AethiQs

25/01

Persbericht

Lees verder
Vacature Voorzitter Raad van Commissarissen

Vacature Voorzitter Raad van Commissarissen

22/06

Vacature
Lees verder
Meer nieuwsberichten