Midglas zet in op AI samen met AethiQs

Persbericht

Glasverzekeraar Midglas kondigt met trots een partnerschap aan met het strategisch adviesbureau AethiQs op het gebied van artificial intelligence (AI). Midglas focust zich hiermee op het verbeteren van haar dienstverlening, het stroomlijnen van processen en innovatie om zo de polishouder goed te blijven bedienen.

Jurgen Quaars, Algemeen Directeur van Midglas: “Wij zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die AI ons kan bieden en we zetten daar met dit partnerschap met AethiQs volop op in. Het past in onze visie om te blijven innoveren met technologische vernieuwingen, waardoor we relevant blijven in een snel veranderende en competitieve markt.”

Optimalisatie van het schade proces
Als full-service organisatie met expertise in het volledige schadeproces wil Midglas AI allereerst gaan inzetten voor Straight Through Processing (STP), van melding tot herstel.

Jurgen: “Een van onze eerste doelen is om de schadeafhandeling te optimaliseren, wat resulteert in een snellere en efficiëntere dienstverlening voor onze klanten. Van het eenvoudig melden van de schade tot het vinden van de meest geschikte glaszetter in ons landelijk dekkend netwerk van herstellers. AI helpt daarbij Straight Through Processing (STP) te realiseren, waarbij efficiëntie wordt bereikt zonder dat wij de menselijke maat over boord gooien.”

Potentie van AI toegankelijk
Het partnerschap van Midglas en AethiQs laat zien dat de potentie van AI ook toegankelijk is voor kleine tot middelgrote verzekeraars.

“Wij helpen Midglas daadwerkelijk AI in te gaan zetten in de volle breedte, van idee tot implementatie. We ondersteunen bij het scherp stellen van de AI-visie, het beleid voor verantwoorde inzet, maar zeker ook bij het ontwikkelen, bouwen en implementeren van de AI-toepassingen. Onze samenwerking is een goed voorbeeld van hoe ook kleinere tot middelgrote verzekeraars de potentie van AI kunnen benutten binnen hun middelen,” aldus Mark Verschuren, partner en Chief AI bij AethiQs.

Jurgen voegt toe: “Deze samenwerking stelt Midglas in staat de voordelen van AI te gaan benutten, zonder dat wij fors zelf investeren in een eigen AI team, opleidingen en infrastructuur. Daarbij profiteren wij van de kennis, kunde en IT-architectuur die AethiQs hier al voor heeft staan.”

Bloemen na opzegging langstlopende polis

Bloemen na opzegging langstlopende polis

22/03

Lees verder
Midglas zet in op AI samen met AethiQs

Midglas zet in op AI samen met AethiQs

25/01

Persbericht

Lees verder
Vacature Voorzitter Raad van Commissarissen

Vacature Voorzitter Raad van Commissarissen

22/06

Vacature
Lees verder
Meer nieuwsberichten